Tailsweep Analytics Nina, mamma till Hugo o tvillingarna Max o Vincent -

Länkar

Här är lite länkar till sidor där man kan läsa om barnets första tid.
http://www.barnfamiljen.com/templates/article.asp?id=3519

http://vard.vgregion.se/sv/Teman1/Barn-och-Foraldrar/Sjukvardsradgivningen/?CatId=21263&ChapId=21264

http://cicci-cecilia.blogspot.com/2006/05/ju-frr-desto-bttre.html

Såhär står det på en sida:

Dessutom är den lilla ökade risk man sett för död vid samsovning i samma säng bra synlig de första 12 veckorna och förknippad med osäkert beteende eller olämpliga sängar. Tunga, tjocka eller fluffiga täcken är olämplit, stora springor, lika så liksom kuddar och mjöka madrasser. Som vuxen måste man vara nykter, även mycket små mängder alkohol gör en ytterst olämplig som sovpartner, även utmattning, mediciner som ger tyngre sömn, droger eller att man helt enkelt inte vet om att barnet ligger där är farligt.


Det är hur som helst fortfarande viktigt att barnet känner vuxen närhet, och min åsikt är att beröring är hälsosam även under natten. Jag vet gott om nyfödda som vägra sova annat om på mamma eller pappas mage/bröst.


Viktigast är att ett litet barn inte någonsin ska sova ensamt i ett rum, barnet ska dela rum med minst en pålitlig vuxen.


6. Undvik frekventa separationer. Ett spädbarn knyter an till i förstahand en person i början, senare till några. Att skiljas från dem det känner anknytningen till ger sorg. Använd samma barnvakter i möjligaste mån och förbered barnet.


Ett nyfött barn ska helt enkelt inte utsättas för separationer annat än i yttersta nödfall och det är sällan det egentligen finns skäl att vara ifrån en bebis under dess första månader. De är fram till 4 månaders ålder i alla fall i regel mycket enkla att ta med sig. Bär man dem och ammar dem i sjalen är sannolikheten stor att de i princip inte märks av de som är runt om. Tom på riktigt fina fester kan en sidensjal göra det möjligt att nästan omärkligt och med stil ha med sig en nyfödd.


Undantag för detta är väl bla operationer, då kan bebisen inte vara med, även om den ofta kan vara med under sjukhusvistelser. Men barn har ju mer än en förälder för det mesta elelr kanske någon annan som står mycket nära, så den kan ju få vara med någon den känner väl.


Ta reda på fakta innan ni kommer och gnäller på vad jag tycker,
för jag kan faktiskt ha rätt jag också.

Och nästa gång ni kommenterar anonymt och nåt elakt,
kom ihåg att det är ärekränkning, det är straffbart och
jag kan mycket lätt ta reda på vem ni är av er IP adress,
bara man har lite kontakter så fixar jag det lätt.Kommentarer

Skriiiiv =)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback