Tailsweep Analytics Nina, mamma till Hugo o tvillingarna Max o Vincent -

V.27


Maagen :)
v.27..



Lite info om v.27 finns här.

På blimamma.se står det såhär om v.27, men jag vet inte om det menas v.27(26+0) eller alltså v.28 (27+0),,
Vikten är ju lite sisådär, inte väger dom väl så mycket i v.27? enligt andra sidor så står det att de väger 800-900 g.. mina vägde ca 800 g i Måndags.. fast det är klart, dom växer ju jättefort bara på en vecka eller några dagar..



Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.



Enligt familjeliv:

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.





Kommentarer
Postat av: johanna

fin mage! ja jag tycker det låter helt sjukt faktiskt, hade det vart min mamma hafe hon bett om att få skjutsa in mig till bb. jag tycker du borde ta ett seriöst snack med din mamma, eller så ringer du ambulans för det är jag 100% säker på att du får åka, det är dessutom säkrast också när du väntar tvillingar! kram!

2010-04-22 @ 21:14:38
URL: http://jas0n.blogg.se/
Postat av: Melissa - Vincents Mamma

ja det förstår jag mamma är ju alltid mamma lixom..

dom borde/ska ju ställa upp ;)



du får komma hit så får vi köra in dej haha

2010-04-23 @ 08:41:38
URL: http://ooomelissaooo.blogg.se/

Skriiiiv =)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback